06
mart.

Cabina de dus sau zona uda

Nu stiu daca stiti deja asta dar de cele mai multe ori, in amenarile interioare de lux, principala investitie este alocata bailor si bucatariei. Baile moderne se transforma in zone spa, in locuri in care sa ne relaxam si pentru o scurta periada de timp sa ne teleportam mental in sauna, steam room sau la masaj…  Tehnologia ne permite sa transformam o simpla cabina de dus intr-o zona de spa unde relaxarea este la superlativ, sa ne cufundam in spuma in timp ce ne golim mintea de orice informatie care ne poate bruia un moment de detasatre. Am putea spune ca baia a devenit locul cel mai prielnic pentru meditatie, relaxare si zone de refugiu.

Unele din sitemele care se pot integra cu usurinta in zona baii si care din punctul meu de vedere este un must have al zilelor noastre este un rainfall, un cap de dus mare, montat de cele mai multe ori pe tavan, un dus care atunci cand este deschis, imita picaturile de ploaie, oferind senzatia unei ploi calde de vara. Nu va lasati pacaliti de orice cap de dus mare, nu toate au aceasta functie si nu toate ofera acelasi efect.

Functia rainfall este recomandata in mod special pentru zonele deschise, unde nu exista o usa sau un perete despartilor pentru ca stropii care se resfrang de pe corp nu stropesc pe o raza atat de mare precum un dus normal, pastrand podeaua pe o suprafata mai mare cat mai uscata.